4.3.14

Câştigătorii Premiilor Oscar 2014


Cea de-a 86-a ediţie a galei Oscar s-a încheiat, cu premierea unei drame. Marele trofeu a fost câştigat de „12 Years a Slave'/'12 ani de sclavie”, regizat de britanicul Steve McQueen.
Filmul a mai câştigat două premii Oscar: pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, debutanta Lupita Nyong'o şi pentru cel mai bun scenariu adaptat, semnat de John Ridley, care a transpus pentru marele ecran cartea de memorii a lui Solomon Northup, un om liber ajuns sclav în Louisiana.

Drama a câştigat înaintea thriller-ului spaţial „Gravity”, al cineastului mexican Alfonso Cuaron, care a câştigat mai multe premii Oscar, şapte, inclusiv trofeul pentru cel mai bun regizor, Cuaron devenind astfel primul latino-american care obţine această distincţie. Cu Sandra Bullock în rolul unui astronaut izolat în spaţiu, a fost recompensat cu premii la categoriile tehnice, cum ar fi efecte speciale şi imagine.
Filmul „Dallas Buyers Club”, a câştigat trei premii Oscar.
Cate Blanchett a fost aleasă cea mai bună actriţă în rol principal în filmul „Blue Jasmine”, de Woody Allen. „Frozen'/'Regatul de gheaţă” este cel mai bun film de animaţie.